Mahmure

Galeri

Yemek

Hatay’ın en meşhur ‘tat’ları

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Künefe

Malzemeler:

1 paket ince kıyılmış künefe hamuru

2 adet tuzsuz taze peynir

1/2 tereyağı (biraz daha fazla olabilir)

1 kase çekilmiş fıstık içi

Künefe şerbeti için:

3,5 su bardağı su

3 su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı: Yuvarlak bir tepsinin altını tereyağı ile iyice yağlıyoruz, daha sonra bir kat kadayıf hamurunu döşüyoruz. Bunu yaptıktan sonra başka bir yuvarlak tepsi yardımıyla serdiğimiz kadayıf hamuru üzerine sağa sola çevirerek bastırıyoruz. Bu işlemden sonra tuzsuz taze peynirleri elimizle parçalayarak her tarafa dağıtarak döküyoruz. Daha sonra üstüne bir kaseden az çekilmiş fıstığımızı ekliyoruz.

Margarini küçük küçük doğrayıp elimizle üzerine serpiştiriyoruz. Bu işlemler ardından kadayıf hamurunu bir kat daha döşüyoruz ve yukarıdaki işlemleri tekrarlıyoruz. Son olarak margarini de serptikten sonra 200 derecede hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Sonra fırını kapatmadan künefeyi çıkartıp, aynı ona olacak şekilde başka bir tepsiye ters çeviriyoruz. Üste de biraz tereyağı koyduktan sonra fırına atıyoruz; yani iki taraf da kızarmış oluyor.

Künefemiz pişerken biz de şerbeti yapıyoruz. Şerbetimiz biraz ılıdıktan sonra fırından çıkardığımız künefemizin üzerine döküyoruz. Üstüne de bir tepsi kapatarak şerbetinin iyice çekmesini bekliyoruz. Ardından servis yapabilirsiniz.
50924
YORUMLAR

Ülkemizin lezzet merkezlerinden birisi olan Hatay'ın birçok yemeği gibi Sini kebabı da çok güzele benziyor. Ancak margarin konulmasını kesinlikle reddediyorum. Tereyağı margarinden kat be kat daha sağlıklıdır. Margarin dediğiniz şeye sinek bile konmaz. Zaten Hataylılar da eminim bu tarifte margarin yazılmasına tepki göstereceklerdir.

Kemal Demir 04.03.2010 18:32:42
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.