Mahmure

Galeri

Yemek

Hatay’ın en meşhur ‘tat’ları

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Şam Tatlısı

Malzemeler:

1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardagı yoğurt

1 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı karbonat

500 gr irmik

1 fincan tahin ( tepsiye sürmek için)

Şiresi için: 3 su bardağı su – 3 su bardağı şeker

Hazırlanışı: İlk önce şireyi ocağın üzerine koyun pişsin. Sonra tahin hariç bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun . Tepsinin dibine tahin ve sıvı yağ sürün. Hamuru tepsiye dökün üzerine yer fıstıklarını dizin, 180 derecelik fırında pişirin. Üzeri kızarınca çıkartın şiresini döküp dilimleyin. 2 saat dinlendikten sonra servis edin.
50910
YORUMLAR

Ülkemizin lezzet merkezlerinden birisi olan Hatay'ın birçok yemeği gibi Sini kebabı da çok güzele benziyor. Ancak margarin konulmasını kesinlikle reddediyorum. Tereyağı margarinden kat be kat daha sağlıklıdır. Margarin dediğiniz şeye sinek bile konmaz. Zaten Hataylılar da eminim bu tarifte margarin yazılmasına tepki göstereceklerdir.

Kemal Demir 04.03.2010 18:32:42
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.