Mahmure

Galeri

Yemek

Hatay’ın en meşhur ‘tat’ları

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Patatesli Köfte

Malzemeler:

5 adet haşlanmış patates

5 çay bardagı köftelik bulgur

2 adet kuru soğan

Kimyon

Sıvı yağ

Biber salçası

Tuz

Hazırlanışı: Patatesleri blender ile bir kapta püre haline getiriniz. Bir tepsiye bulguru koyup ılık suyla ıslayınız. Daha sonra soğanları küçük küçük doğrayıp sıvı yağla bir tavada kavurunuz. Tepsideki bulgura salça, kimyon,tuz konularak yoğurulur. Bulgurlar yumuşayınca püre halindeki patatesleri içine koyup tekrar yoğurun. En son kavrulmuş soğanla yağı içine döküp tekrar yoğurun ve şekil vererek servis yapın.
51500
YORUMLAR

Ülkemizin lezzet merkezlerinden birisi olan Hatay'ın birçok yemeği gibi Sini kebabı da çok güzele benziyor. Ancak margarin konulmasını kesinlikle reddediyorum. Tereyağı margarinden kat be kat daha sağlıklıdır. Margarin dediğiniz şeye sinek bile konmaz. Zaten Hataylılar da eminim bu tarifte margarin yazılmasına tepki göstereceklerdir.

Kemal Demir 04.03.2010 18:32:42
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.