Mahmure

Galeri

Yemek

Hatay’ın en meşhur ‘tat’ları

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Aşür

Malzemeler:

500 gr az yağlı et

500 gr buğday

1 su bardağı nohut

1 orta boy soğan

Margarin

Kimyon

Ceviz içi

Biber salçası

Hazırlanışı: Buğday ve nohut bir gece suda bekletilir. Et, düdüklü tencerede 30dakika, nohut yine düdüklü tencerede 15 dakika haşlanır. Daha sonra büyükçe bir tencereye alta etler, üzerine buğday, nohut ve en üstekıyılmış soğan dizilerek üstü kapanana kadar su ilave edilir. Ancak tuz koymayın. Kısık ateşte 2.5 saat pişmeye bırakılır.

Pişim sırasında karıştırmayınız. Piştikten sonra biber salçasını (arzu edilen acılık ve kırmızılık elde edilinceye kadar) katıp karıştırınız. Tuzu bu aşamada katmalısınız. Çünkü biber salçası yeteri kadar tuzlu olabiliyor. Elde edilen karışımı el blender’ıyla etler ve nohutlar iyice ezilinceye kadar dövünüz. Bu dövme işlemi eskiden, çömçe denilen büyük tahta kaşıkla yapılırdı. Bir tavada yağ eritilir. Yine bir tavada kimyon hafif ateşte gezdirilir. Aşür, servis tabağına serilir. Üzerine hafif kavrulmuş ve dövülmüş kimyon ve küçük ceviz içi parçaları serpilir. Üzerlerine kızgın yağ dökülerek servis yapılır
51237
YORUMLAR

Ülkemizin lezzet merkezlerinden birisi olan Hatay'ın birçok yemeği gibi Sini kebabı da çok güzele benziyor. Ancak margarin konulmasını kesinlikle reddediyorum. Tereyağı margarinden kat be kat daha sağlıklıdır. Margarin dediğiniz şeye sinek bile konmaz. Zaten Hataylılar da eminim bu tarifte margarin yazılmasına tepki göstereceklerdir.

Kemal Demir 04.03.2010 18:32:42
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.