Mahmure

Galeri

Yemek

Hatay’ın en meşhur ‘tat’ları

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Sini Kebabı

Malzemeler:

1 kg kıyma

1 tane maydanoz

2 domates

2 patates

4 diş sarmısak

2 yemek kaşığı salça

2 bardak su

Margarin

Tuz

Karabiber

Hazırlanışı: Maydanozu ince ince kıyın. Sarmısakları dövün. 50 cm çaplı bir tepside kıymaya katarak yoğurun. Tuzu ve karabiberini katın. Malzemelerle yoğurulmuş kıymayı, elle iyice bastırarak tepsiyeyayın.

Domatesleri 4'er dilime bölerek üzerine dizin. Yine patatesleri soyup halkalar halinde doğrayarak tepsinin kenarına dizin. Bu aşamada dilerseniz taze biber parçaları da dizebilirsiniz. Üzerlerine kaşığın ucuyla alınmış 4-5 parça margarin koyun. Hepsinin üstüne suda eritilmiş domates salçasını dökün ve kızgın fırına sürün.
51272
YORUMLAR

Ülkemizin lezzet merkezlerinden birisi olan Hatay'ın birçok yemeği gibi Sini kebabı da çok güzele benziyor. Ancak margarin konulmasını kesinlikle reddediyorum. Tereyağı margarinden kat be kat daha sağlıklıdır. Margarin dediğiniz şeye sinek bile konmaz. Zaten Hataylılar da eminim bu tarifte margarin yazılmasına tepki göstereceklerdir.

Kemal Demir 04.03.2010 18:32:42
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.