Mahmure

Galeri

Yemek

Hatay’ın en meşhur ‘tat’ları

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Biberli Ekmek

Malzemeler:

2 adet ekmek hamuru

1 adet kuru soğan

Çökelek

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için: Kara çörek otu ya da susam.

Hazırlanışı: Bir kabın içine kuru soğan, çökelek,biber salçası ve zeytinyağını koyup, karıştırın. Bir kasenin içine çok az zeytinyağı koyun elinizi yağa batırıp ekmek hamurundan parçalar kopartın; hamurla fazla oynamadan tepsiye koyun üzerine biberli harçtan sürün. Üzerine kara çörek otunu atın. Önceden ısıtılmış 170 derecede hamurun altı kızarana kadar pişirin.
51238
YORUMLAR

Ülkemizin lezzet merkezlerinden birisi olan Hatay'ın birçok yemeği gibi Sini kebabı da çok güzele benziyor. Ancak margarin konulmasını kesinlikle reddediyorum. Tereyağı margarinden kat be kat daha sağlıklıdır. Margarin dediğiniz şeye sinek bile konmaz. Zaten Hataylılar da eminim bu tarifte margarin yazılmasına tepki göstereceklerdir.

Kemal Demir 04.03.2010 18:32:42
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.