Mahmure

Galeri

Yemek

Hatay’ın en meşhur ‘tat’ları

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
İçli Köfte

Malzemeler:

250 gr yağsız sinirleri alınıp dövülmüş et

1 kg kadar ince bulgur

2 orta boy haşlanmış patates

2 – 3 yemek kaşığı kadar salça 2 tane yumurta

4 yemek kaşığı un

Tuz

Gerektiği kadar su

İç malzemeleri:

1 kg kadar az yağlı kıyma

2 büyük kuru soğan

2 yemek kaşığı salça

1 – 1,5 su bardağı kadar iri kıyılmış ceviz

Tuz, karabiber, kırmızı biber

Hazırlanışı:

Köftenin içinin hazırlanışı:

Kıymayı kısık ateşte yavaş yavaş kavuralım. İhtiyaç varsa biraz sıvı yağ ilave edebilirsiniz. Soğanları kıyalım ve kavrulmuş ete ilave edip, soğanlar diriliğini kaybedinceye kadar pişirelim. İyice kavrulduktan sonra baharatlarını atıp, karıştıralım. Son olarak da cevizlerini ilave edelim.İç harcımızı hazırlayıp bir tarafta soğumasını bekleyelim.

Köftenin hazırlanışı:

Bulguru, eti ve patatesi bir miktar su ile harmanlayalım. Et makinanız varsa et makinasında iki defa çekin yoksa çiğ köfte yoğurur gibi yoğurun. İki defa çektikten sonra kalan malzemeleri de ekleyip su ile yoğuralım. Köftemiz hazırlandıktan ( sakız gibi olacak) sonra ister elinizde ceviz büyüklüğünde köfte alıp içini oyup etli harçtan koyarak kapatabilirsiniz.

Et makinanız varsa köfte ucunu takarak makina ile yapabilirsiniz. Kapatma işiniz bittikten sonra kızgın bol yağda köftelerin yönlerini sık sık değiştirerek kızartın. İsterseniz kaynamış suya atarak haşlayabilirsiniz.
52180
YORUMLAR

Ülkemizin lezzet merkezlerinden birisi olan Hatay'ın birçok yemeği gibi Sini kebabı da çok güzele benziyor. Ancak margarin konulmasını kesinlikle reddediyorum. Tereyağı margarinden kat be kat daha sağlıklıdır. Margarin dediğiniz şeye sinek bile konmaz. Zaten Hataylılar da eminim bu tarifte margarin yazılmasına tepki göstereceklerdir.

Kemal Demir 04.03.2010 18:32:42
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.