Mahmure

Galeri

Yemek

Hatay mutfağından en özel tatlar!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Tahinli köz patlıcan

Malzemeler

4 orta boy kemer patlıcan
3 diş dövülmüş sarımsak
10 gr. eritilmiş tereyağı
5 yemek kaşığı zeyntinyağı
5 yemek kaşığı tahin
1 limonun suyu
Kimyon
Kırmızı toz biber
Karabiber
Tuz

Yapılışı

Patlıcanları ateşte közleyin. Kabuklarını temizleyin. Patlıcanları tereyağı ile birlikte sıcakken çatalla ezin. Sarımsak ve diğer baharatları ekleyin. Tahini, limon suyunu, zeytinyağını yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Ilık veya soğuk servis edin.
135453
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.