Mahmure

Galeri

Yemek

Hatay mutfağından en özel tatlar!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Etli kaytaz böreği

Malzemeler

1 kg. un
1 çay kaşığı şımra (rezene tozu)
1 tatlı kaşığı çörekotu
1 tatlı kaşığı susam
1/2 paket maya
Tuz
Mısırözü yağı

Üzeri için

200 gr. kıyma et (dana eti)
1 adet iri boy soğan
Kimyon, tuz, karabiber

Yapılışı

Üzeri için tüm malzemeleri iyice karıştırın. Hamur için, mayayı bir çay bardağı ılık suda eritin. Bir kapta, un ve baharatları karıştırın. Aralarda su katarak yumuşak bir hamur elde edin. Bir saat kadar hamuru dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın. Sırasıyla parçaları kullanın. Tezgahı yağlayın. Parçalar halindeki hamuru yağ yardımıyla uzunlamasanı açın ve burarark açtığınız hamuru gül şeklinde içe doğru sarın. Fırın tepsisine iki parmak aralıklarla dizin. Hamurların üstüne hazırladığınız etli karışımdan birer tatlı kaşığı kadar koyun ve elinizle hafifçe bastırın. Fınnı 180 dereceye ayarlayın ve kaytaz böreklerini fırına atın. Üzerleri hafif pembeleşince fırından alın.
135008
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.