Mahmure

Galeri

Yemek

Hatay mutfağından en özel tatlar!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Künefe

Malzemeler

Yarım kg. kadayıf
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 paket dil peyniri

Şurubu için

2 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
yarım limon suyu

Yapılışı

Kadayıfları 2 çorba kaşığı sıvıyağda tel tel olana dek kavurun. Yarısını tepsinin altına yayın. Üzerine dil peynirini dizin. Geriye kalan kadayıfı üzerine ekleyin ve iyice bastırın. Üzerine 1 çorba kaşığı sıvı yağ gezdirin. Orta ısılı fırında kadayıfın altı ve üstü kızarana dek pişirin. Şurup için 2 su bardağı şekeri, iki buçuk su bardağı suyla kaynatın. İndirmeye yakın yarım limon suyunu ekleyin. Kadayıf ılıkken sıcak şurubu üzerine dökün. Bir süre bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın.
135424
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.