Mahmure

Galeri

Yemek

Hatay mutfağından en özel tatlar!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Cevizli biber

Malzemeler

8 adet kuru baş biberi
2 diş sarımsak
1 su bardağı ceviz
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

Baş biberler ılık suda bekletilir, yumuşayınca sudan alınır. Tohumları çıkarılır, kabaca doğranır ve rondoda macun kıvamına gelene dek çekilir. Karıştırma kabına konur. Üzerine ezilmiş sarımsak ve diğer malzemeler eklenir, karıştırılır. İştah açıcı olarak sofraya getirilir.
135041
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.