Galeri

Hamsi zamanı!

Güncellenme tarihi:
Hamsili Makarna

Malzemeler:

Yarım paket makarna, 200 gram hamsi, 3 çorba kaşığı mısır unu, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 adet pırasa, 1 adet domates, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, kekik, tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Tencereye 3 su bardağı suyu koyup kaynatın. İçine tuzu ve makarnayı ilave edin, 14 dakika haşlayıp süzün. Ayıklanmış hamsiyi ikiye bölün. Pırasayı ince ince kıyın. Tavaya koyduğunuz tereyağını eritip pırasa ve hamsileri 3 dakika sote edin. Üzerine doğranmış domatesi, zeytinyağını süzülmüş makarnayı ve baharatları koyup harmanlayın. Hepsini beraber 4 dakika daha pişirip sıcakservis yapın.
Yayın tarihi: 03.12.2012
87035
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.