Mahmure

Galeri

Yemek

Hafta sonuna özel ızgara mönüsü

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Pide arası sucuk ve sosis

Malzemeler:

600 gr kokteyl sosis, 300 gr dilimlenmiş sucuk, 4 domates, 1 soğan, 4 çorba kaşığı zeytinyağı.

Pide hamuru için:

2.5 su bardağı un, tuz, 1 çay kaşığı karbonat, 8 çorba kaşığı su, 80 gr eritilmiş ılık tereyağı.

Cevizli pesto sos için:

1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı çekilmiş ceviz, Yarım demet maydanoz, 4~5 dal dereotu, 4 diş sarımsak, 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber, 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz.

Hazırlanışı:

Pide hamuru için un, tuz, karbonat, su ve eritilmiş ılık tereyağını hamur yoğurma kabına alın. Pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp 30 dakika bekletin. Hamuru 4 eşit bezeye ayırın. Bezeleri merdane ile incecik açın ve yağlanmış teflon tavada iki taraflı çevirerek pişirin.

Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanı temizleyip kıyın. 2 çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı soteleyin. Domatesi ekleyip kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırıp suyunu iyice çekene kadar pişirin. Sosis ve sucukları kalan zeytinyağına bulayıp ızgarada veya mangalda pişirin. Domatesli sosu pidelerin üzerine paylaştırıp sosis ve sucukları ilave edin. Pideleri ikiye katlayın.

Pesto sos için, sarımsakları soyun. Maydanoz ve dereotonu temizleyip kıyın. Maydanoz, dereotu, kaşar peyniri, zeytinyağı, ceviz, sarımsak, toz kırmızıbiber ve tuzu robotta ezin. Pide ile servis yapın.
25237
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.