Mahmure

Galeri

Yemek

Hafta sonuna özel ızgara mönüsü

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Pesto soslu hamburger köftesi

Malzemeler:

4 dilim esmer ekmek, 4 çorba kaşığı labne peyniri, 3 domates, 2 çorba kaşığı iri kıyılmış parmesan peyniri.

Köfte için:

850 gr kıyma, 2 dilim bayat ekmek içi, yarım su bardağı ılık süt, 2 soğan, 1’er çay kaşığı kimyon, karabiber, yeni bahar, kekik, tuz.

Pesto sos için:

Yarım demet fesleğen, 1 demet maydanoz, 1 çay bardağı çekilmiş badem ve fındık, 1 çay bardağı zeytinyağı, 3 diş sarımsak, tuz.

Hazırlanışı:

Köfte için soğanları temizleyip rendeleyin. Ekmeği ılık sütle ıslatıp elinizde sıkarak süzün ve ufalayın. Ekmek içi, soğan, kıyma, kimyon, yenibahar, karabiber, kekik ve tuzu ilave edip yoğurun. Elinizde yassı köfteler hazırlayın. Pesto sos için fesleğen ve maydanozu temizleyip kıyın. Sarımsakları soyun. Yağ, maydanoz, sarımsak, fesleğen, fındık, badem ve tuzu robotta ezin. Domatesleri küp şeklinde doğrayın. Köftelerin üzerlerine fırça ile yağ sürüp ızgara yada mangal da iki taraflı pişirin. Ekmekleri hafif kızartın. Üzerine labne peynir sürüp pesto sos ilave edin. Küp domatesi ve köfteleri paylaştırın. Parmesan peyniri ile süsleyip kalan domates ile servis yapın.
25351
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.