Mahmure

Galeri

Yemek

Hafta sonuna özel ızgara mönüsü

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Izgara tavuk köftesi

Malzemeler:

4 soğan, 8 domates, 10 dal taze biberiye, 1 çay bardağı zeytinyağı.

Köfte için:

1 kg tavuk kıyması, 3 soğan, 6 dilim bayat ekmek içi, 1 yumurta, 6 dal maydanoz, 1 çay kaşığı köri, tuz, karabiber.
br> Sos için:

3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı tane kırmızıbiber, 3 diş ezilmiş sarımsak.

Hazırlanışı:

Köfte için soğanları soyup rendeleyin. Maydanozları kıyın. Ekmek içini ufalayın (veya rendeleyin). Tavuk kıyması, soğan, ekmek içi, yumurta, maydanoz, köri, karabiber ve tuzu çukur bir kaba alıp yoğurun. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizde yassılaştırın. Üzerlerine yağ sürün. Soğanları soyup ortadan ikiye kesin. Domatesleri soyup ortadan ikiye kesin. Soğan, biberiye ve domatesleri zeytinyağında bekletin. Köfte, soğan, biberiye ve domatesleri ızgara ya da mangalda iki taraflı pişirin. Sos için zeytinyağı, sarımsak, maydanoz ve tane biberi bir kasede karıştırın. Köfteleri sos ile servis yapın. Dilerseniz sosu kızarmış ekmeklerin üzerine sürüp köfteleri üzerine yerleştirin ve servis yapın.
25360
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.