Mahmure

Galeri

Yemek

Hafta sonuna özel ızgara mönüsü

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Erikli şiş kebap

Malzemeler:

400 gr malta eriği, 4 patlıcan, 1 çay bardağı zeytinyağı.

Köfte için:

750 gr kıyma (dana ve kuzu eti karışımı), 3 dilim bayat ekmek içi, 1 çay bardağı ılık su, 4 diş ezilmiş sarımsak, 2 soğan, Tuz, 1 tatlı kaşığı köfte baharı.

Domatesli sos için: 4 domates, 1 çorba kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı tuz.

Hazırlanışı:

Patlıcanların uç kısımlarını kesip 2 parmak eninde halka şeklinde dilimleyin. Tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün. Malta eriğini ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin. Köfte için, ekmek içini ılık suda ıslatıp elinizle sıkarak ufalayın. Soğanları temizleyip kıyın. Kıyma, ekmek içi, sarımsak, soğan, tuz ve köfte baharını çukur bir kaba alıp yoğurun. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Erik, köfte ve patlıcanları şişlere geçirin. Üzerlerine zeytinyağı sürün. Sos için, domatesleri soyup zar şeklinde doğrayın. Kalan yağı tavada ısıtıp domates, biber salçası ve tuzu ilave edin ve salça kıvamında pişirin. Şişleri ızgara ya da mangalda pişirin. Domates sosu ile birlikte servis yapın.
25236
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.