Mahmure

Galeri

Yemek

Hafta sonu için pratik ve hafif bir mönü

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
Tarte tatin

Malzemeler:

4-5 adet kırmızı veya sarı elma, 150 gr toz şeker, 3 yemek kaşığı tereyağı, 100 ml su, 4-5 parça donmuş milföy hamuru.

Yapılışı:

Elmalar soyulur, kararmaları için limonla ovulur; büyüklüklerine göre altıya veya sekize kesilir. Şeker, tereyağı ve su ufak bir tencerede orta ateşte güzel bir karamel rengi alana kadar pişirilir. Karamel rengi oluşana kadar kaşıkla karıştırılmaz, tencere hafifçe sallanır. Elmaların üzeri oda sıcaklığında yumuşatılmış milföy hamurları ile kaplanır, fazla kabarmaması için çatalla delikler açılır. 180 derece ısıtılmış fırında 20 – 25 dk milföyler kızarana kadar pişirilir. Fırın eldiveni ile tutarak çıkartılır, kalıbın üzerine servis edilecek tabak kapatılır, yine eldivenle tutarak ters çevrilir. Tart sıcak servis edilir, krema veya dondurma ile sunulabilir.

Kaynak: Yeni Evliler İçin Misafir Sofraları / Elif Edes Tapan
23924
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.