Mahmure

Galeri

Yemek

Hafta sonu için pratik ve hafif bir mönü

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
Limon & kaparili fusilli

Malzemeler:

1 paket 500 gr fusilli (burgu makarna), 2 limon, 5-6 diş dilimlenmiş sarımsak, 20 adet çeri domates, 1/3 ölçü 50 gr kaperi, 25 adet zeytin, 1/3 ölçü 50 gr sızma zeytinyağı, ½ paket demet kekik veya 1 yemek kaşığı kuru kekik, 1 tutam tuz, 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber.

Yapılışı:

Limonlar ince dilimlenir, çekirdekleri çıkartılır. Zeytinyağı kızdırılır, limonlar ilave edilir ve orta ateşte 10 dakikada pişirilir. Dilimlenmiş sarımsaklar limonların pişmesinin bitimine yakın ilave edilir, birlikte sotelenir. Domatesler dörde kesilir, limonlara ilave edilir; 2 dk birlikte sotelenir. Çekirdeği çıkartılmış zeytinler ikiye bölünür, kapari ile birlikte limon ve domateslere ilave edilerek 1 dk sotelenir. En son tuz, karabiber ve taze kekik eklenir. Makarna paket üzerindeki pişirme süresine göre hazırlanır, süzülür; sudan geçirmeden sos ile karıştırılır.
23799
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.