Mahmure

Galeri

Yemek

Hafif ve lezzetli öğle yemeği seçenekleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Roka pesto soslu tavuklu sarma

Malzemeler:

1 demet roka

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 avuç ince kıyılmış çam fıstığı

4 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

½ çay kaşığı karabiber

Tuz

100 gr tavuk göğsü

1 çay kaşığı kimyon, kırmızı biber ve kekik karışımı

1 adet lavaş

Hazırlanışı: Roka pesto sos için roka ve zeytinyağını blendar’da püre haline getirin. Daha sonra içine çam fıstığını, permasan peynirini, karabiberi ve tuzu ekleyin.

Tavukları jülyen doğrayın ve çok az zeytinyağı ile tavada çevirin, ateşten almadan önce kimyon, kırmızı biber ve kekiği ekleyin. Lavaşa roka pesto sosu sürün, üzerine tavukları koyup dürüm haline getirerek servis edin. Tavuk yerine et, haşlama sebze gibi bir gün önceden kalmış her türlü yemeğinizi ya da peynir çeşitlerini kullanabilirsiniz.
23612
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.