Mahmure

Galeri

Yemek

Hafif bir iftar mönüsü

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Keşkülü fukara

6 kişilik - Pişirme Süresi:15 dk - Hazırlama Süresi:15 dk

Malzemeleri:

1 su bardağı badem, 1 su bardağı fındık, 1 su bardağı antepfıstığı, 5 su bardağı süt, 2 çay bardağı toz şeker, 4 çorba kaşığı nişasta.

Hazırlanışı:

Badem, fındık ve antepfıstığı içlerini mutfak robotunda irice çekip süslemek için 4 tatlı kaşığı kadarını ayırın. 1 bardak sütle nişastayı karıştırıp bir kenarda bekletin. Bir tencerede sütün kalanını (4 bardak) ısıtın. Ocağın altını kısıp şekeri ekleyin ve eriyinceye kadar bir taşım kaynatın. İri çekilmiş yemişleri ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp nişastalı sütü ekleyin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alın. Ilınınca kaselere paylaştırın. Kalan yemişle süsleyip soğuk servis yapın.
20163
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.