Mahmure

Galeri

Yemek

Hafif bir iftar mönüsü

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Yoğurtlu kabak çorbası

4 kişilik - Pişirme Süresi: 25 dk - Hazırlama Süresi:10 dk

Malzemeleri:

3 kabak, 3 soğan, 3- 4 dal dereotu, 2 çorba kaşığı margarin, 6 su bardağı su, 1 kase yoğurt, 1/2 su bardağı un, kırmızı toz biber, tuz.

Hazırlanışı:

Kabakları temizleyip küp küp doğrayın. Dereotunu kıyın. Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Margarini tencerede eritip soğanları pembeleşinceye kadar sote edin. Kabakları soğana ekleyip birkaç dakika kavurun. Tuz ve su ilave edip kısık ateşte 20 dakika pişirin. Blender’den veya tel süzgeçten geçirip büyük servis kasesine alın. Ayrı bir kapta yoğurt ve unu birbirine yedirerek pürüzsüz bir karışım haline gelinceye kadar karıştırın. Çorba suyundan 1 kepçe alıp karışıma ilave edin ve iyice çırpın. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı çorbaya azar azar dökerek ve sürekli karıştırarak ekleyin. 3 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Kırmızı toz biber ve dereotu ile süsleyip servis yapın.
20169
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.