Mahmure

Galeri

Yemek

Gaziantep mutfağından 8 kebap tarifi

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Yeni Dünya Kebabı

Malzemeler:

1 kg orta yağlı kıyma 250 gr. koyun kıyması

2 kg yeni dünya (büyük ve tam olgunlaşmamış )

Tuz

Karabiber

Hazırlanışı: Kıyma yeterince yarım çay bardağı su ve tuz koyarak yoğrulur. Püf noktası etler iyice elle yoğrulur. Etten ceviz büyüklüğünde koparılıp yuvarlak köfteler yapılır. Yeni dünyalar ikiye kesilerek çekirdekleri çıkarılır. Şişe bir yeni dünya bir et gelecek şekilde saplanır etleri ellerinizi biraz ıslatarak saplayın. Köz haldeki ateşte pişirilir.
23801
YORUMLAR

tam öğlen yemeği saati. en yakın kebapçı neeerdeeee. yapmıyorum rejim:)))

offf 24.02.2010 11:22:43
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.