Mahmure

Galeri

Yemek

Gaziantep mutfağından 8 kebap tarifi

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Sarımsak Kebabı

Malzemeler:

750 gr. orta yağlı kıyma

250 gr koyun kıyması

1,5 kg taze baş sarımsak

Tuz

Karabiber (isteğe göre)

Yarım çay bardağı su

Hazırlanışı: Kıyma yeterince tuz, karabiber ve suyla yoğrulur. Et ceviz büyüklüğünde yuvarlanır. Sarımsakların dişleri ayrılmadan ikiye kesilir. Şişe bir sarımsak bir et gelecek şekilde saplanır. Kor haline geçmiş ateşte pişirilir. Pişen kebapların üzerine biraz su gezdirilip, ağzı kapalı bir kapta ateşin üzerinde 10 dakika kadar bekletilir.

Sıcak olarak açık ekmekle servis yapılır.
23353
YORUMLAR

tam öğlen yemeği saati. en yakın kebapçı neeerdeeee. yapmıyorum rejim:)))

offf 24.02.2010 11:22:43
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.