Mahmure

Galeri

Yemek

Gaziantep mutfağından 8 kebap tarifi

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Soğan Kebabı

Malzemeler:

750 gr orta yağlı kıyma

250 gr koyun kıyması

2 kg arpacık soğan ( kuru küçük soğan )

1/2 su bardağı nar ekşisi

Tuz

Karabiber

Hazırlanışı: Kıyma yeterince tuz, karabiber ve suyla yoğrulur. Etler ceviz büyüklüğünde yuvarlanır. Soğanların kabukları soyulmadan, püsküllü tarafından tepesi kesilip, ikiye kesilir. Şişe bir soğan bir et gelecek şekilde saplanır. Mangalda piştikten sonra bir tepsiye çekilir. Nar ekşisi biraz sulandırılıp kebabın üzerinde gezdirilir. Kebap ağzı kapalı olarak yarım saat bekletilir.
23375
YORUMLAR

tam öğlen yemeği saati. en yakın kebapçı neeerdeeee. yapmıyorum rejim:)))

offf 24.02.2010 11:22:43
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.