Mahmure

Galeri

Yemek

Gaziantep mutfağından 8 kebap tarifi

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Altı Ezmeli Kebap

Malzemeler:

1 kg. kuşbaşılık et

100 gr kuyruk

1 yk. domates salçası

1/2 yk. biber salçası

½ bardak zeytinyağı

1 yk. dövülmüş sarımsak

½ çk. karabiber

Tuz

5-6 tane domates

3-4 tane yeşil biber

Hazırlanışı: Bir gün önceden kuşbaşılık etin üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber, domates salçası, biber salçası, sarımsak eklenip karıştırılır. Terbiyelenmiş etler şişe 4-5 et, bir kuyruk gelecek şekilde dizilir. Harı geçmiş ateşte pişirilir. Domatesler yıkandıktan sonra 4 parçaya bölünür.

Kesilen domatesler şişlere saplanır. Kabukları yanmayacak şekilde pişirilir. Pişirilmiş domatesler kabukları soyularak servis tabağına alınıp ezilir. İnce doğranmış yeşilbiber domateslerin üzerine ilave edilir. Pişmiş kebaplar domates ve biber sosunun üzerine konur.

Domates ve biber sosunun üzerine etler terbiyelenmeden de pişirilip servis yapılabilir.
23786
YORUMLAR

tam öğlen yemeği saati. en yakın kebapçı neeerdeeee. yapmıyorum rejim:)))

offf 24.02.2010 11:22:43
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.