Mahmure

Galeri

Yemek

Gaziantep mutfağından 8 kebap tarifi

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Ali Nazik

Malzemeler:

7 adet kemer patlıcan

500 gr kıyma

3 su bardağı süzülmüş yoğurt

3-4 diş sarımsak

3 yk. zeytinyağı

1 tk kırmızı pul biber

1 çk. karabiber

1 çk. tuz

Hazırlanışı: Patlıcanlar ateşte közlenir, kabukları soyulur ve çok ince doğranır. Kıyma, üzerine zeytinyağı ve tuz konulup çok kurutmadan kavrulur. Kavrulduktan sonra kırmızı biber ve karabiber konulur. Bir kapta sarımsaklı yoğurt hazırlanır. İnce doğradığımız patlıcanlar hafif ateşte ılıtılır, ısınan patlıcanın üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurt ilave edilip karıştırılır, eksikse tuzu ilave edilir.

Sarımsaklı yoğurtla karıştırdığımız patlıcanların üzerine kavurduğumuz kıyma konulur.Bu karışım büyük bir servis tabağına çekilip üzerine kavrulmuş kıyma konulup sıcak servis yapılır. Eğer istenirse kıymasına, ince doğranmış yeşil biber ve kabuğu soyulmış küçük doğranmış domates konabilir.
23405
YORUMLAR

tam öğlen yemeği saati. en yakın kebapçı neeerdeeee. yapmıyorum rejim:)))

offf 24.02.2010 11:22:43
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.