Mahmure

Galeri

Yemek

Fransız mutfağından seçmeler!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
İmparatoriçe çorbası

Mazlemeler:

8 bardak tavuk suyu
4 çorba kaşığı margari
3/4 kahve fincanı un
1 tavuğun göğüs eti
125 gr. çiğ krema veya 1,5 bardak süt
4 yumurta sarısı
Tuz

Hazırlanışı:

Tereyağı ile un, sarartılmadan iki dakika kavrulur. 8 bardak tavuk suyu azar azar katılır ve bir taraftan hızlıca karıştırılır on dakika kadar kaynatılır, ince bir süzgeçten geçirilir. Diğer tarafta, haşlanmış bir adet tavuğun göğüs eti, robotta veya et makinesinde iki kez çekilir ve macun kıvamına getirilir. Macun halindeki göğüs eti, başka tencereye koyularak, yumurta sarılan, çiğ krema veya süt ile 1 tatlı kaşığı da tuz ilave edilerek iyice karıştrılır. Karışıma sıcak halde bulunan unlu tavuk suyu katılır ve ateşte oturtularak kaynar hale gelene kadar 5 dakika pişirilerek, kâseye alınır ve servis yapılır.
104900
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.