Mahmure

Galeri

Yemek

Fransız mutfağından seçmeler!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Ispanak suflesi

Malzemeler:

1 kg Ispanak
1 bas soğan
2 yemek kasigi sivi yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber
2 yemek kasigi tereyağı veya margarin
2 yemek kasigi un
2 su bardagi süt
Yarim yemek kasigi muskat (hindistancevizi)
3 adet yumurta
150 gr dana jambon

Hazırlanışı:

Iki yemek kasigi yagi eritip içerisine un ilave edin. Un kokusu gelinceye kadar kavurun. Içerisine süt ilave edin. Karistirma teliyle koyu muhallebi kivamina gelinceye kadar karistirarak pisirin. Üzerine tuz ve karabiber ilave edin. lspanaklari iyice yikayip irice dograyin. Bir kapta soğani sivi yag ile hafifçe kavurun. Içerisine ispanaklari ekleyip atesi kisin ve ispanaklar yumusayincaya kadar pisirin. Üzerine yeteri kadar tuz ilave edin. Yapmis oldugunuz unlu karisimi içerisine ekleyin. Içerisine jambonu irice dograyip kasar peyniri rendesi ilave ederek karistirin. hindistancevizi rendesini üzerine koyun. Üç adet yumurtayi çirpin. Tek tek yedirerek yapmis oldugunuz karisima ilave edin. Tüm karisimi yaglanmis borcama bosaltin. Içerisine su konmus tepsiye koyarak l80 derecede isitilmis firinda üzeri pembelesinceye kadar pisirin.
104395
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.