Farklı tariflerle hafiflemenin yolları
.
Farklı tariflerle hafiflemenin yolları
Detoks salata (1 kişilik)Malzemeler:100 gr ıspanak100 gr roka5 gr mercimek filizi5 gr ayçekirdeği filizi5 gr salatalık10 gr kırmızı lahana10 gr beyaz lahana25 gr maydanoz10 gr yağ ve limon karışımıHazırlanışı: Yeşillikleri elinizle küçük parçalara ayırın. Geri kalan malzemeleri küçük parçalar halinde doğrayın. Tümünü iyice karıştırıp, yağ ve limon sosunu ekleyerek servis yapın.
Farklı tariflerle hafiflemenin yolları
Padthai salata (4 kişilik)Malzemeler:8 adet kiraz domates60 gr kaju fıstığı 400 gr rendelenmiş kabak400 gr rendelenmiş havuç80 gr mercimek filizi80 gr Pad Thai sosPad Thai sos için malzemeler: 90 gr fıstık ezmesi, 5 adet kavruluş domates, 4 diş sarımsak, 25 gr taze zencefil, 110 ml limon suyu, 3 adet Meksika biberi, 25 ml soya sosu, 110 gr ayçiçeği yağı, 5 gr chili biberiHazırlanışı: Sos için verilen malzemeleri blender’da püre haline gelinceye kadar çekin. Salata malzemelerine, sosu da ekleyerek geniş bir kabın içinde karıştırın ve servis yapın.
Farklı tariflerle hafiflemenin yolları
Hofun (1 kişilik)Malzemeler:100 gr sebze suyu (Saf çorbadaki kaynamış sebzelerin suyundan kullanılacak.)5 gr mısır4 çiçek brokoli 4 çiçek karnabahar 5 adet mantar5 gr tofu peyniri10 gr pirinç noodle2 adet kiraz domates10 gr soya filizi1 adet salatalıkHazırlanışı: Brokoli, karnabahar, pirinç noodle ve salatalığı hafifçe haşlayın. Haşlanmış sebzeleri ve geri kalan malzemeyi sebze suyunu koyduğunuz bir tabağa alarak servis yapın.
Farklı tariflerle hafiflemenin yolları
Saf çorba (4 kişilik)Malzemeler:200 gr doğranmış kabak,50 gr doğranmış domates,50 gr doğranmış kırmızı biber, 100 gr doğranmış kuru soğan,50 gr doğranmış havuç, 1 adet yeşil elma,1 adet portakal,1 adet limon, 10 gr zencefil, 50 gr dereotu,50 gr maydanoz,10 gr Himalaya tuzu,2 lt su,Hazırlanışı: Malzemenin tümünü derin bir tencereye alıp üzerine suyu ilave edin. Ocağa alarak kaynatın. Pişen çorbayı kenara alıp soğumaya bırakın. Son olarak blender’dan geçirip nane yapraklarıyla süsleyerek soğuk olarak servis yapın.Naime Tercan- Erkin ÖnKaynak: Cosmopolitan