Farklı bir hafta sonu kahvaltısı
.
Üstsüz tostlar (4 kişilik)
Hazırlama süresi: 10 dakikaPişirme süresi: 15 dakikaMalzemeler: Kepek ekmeği, tost ekmeği, çavdar ekmeğiBeyaz peynir, çedar peynir, kaşar peynirDana jambon, hindi jambonYumurtaZeytin ezmesiDereotuTaze nane, Taze fesleğenPul biberHardalHazırlanışı: Kepek ekmeğine, çatalla ezilmiş beyaz, peynir ve kıyılmış dereotu sürülür, pul biber serpilir. Beyaz tost ekmeğine, hardal sürülür, üzerine hindi jambon ve çedar peyniri konur. Fırından çıktıktan sonra sahanda pişmiş yumurta eklenir. Çavdar ekmeğine, zeytin ezmesi sürülür, dana jambon ve kaşar peynir konur, pul biber serpilir.Ekmekler 180 derece ısıtılmış fırında 5-10 dakika peynirler hafif eriyene kadar tutulur.Dereotu, taze fesleğen ve nane ilave edilir.Püf noktası: Yumurta tavada yuvarlak metal bir kalıp ile pişirildiğinde güzel bir şekil elde edilir.
Uyku çayı& meyve salatası
Uyku çayı (4 kişilik)Hazırlama süresi: 10 dakika1 tutam ıhlamur1 tutam papatya1 tutam melisaSuUyku çayının hazırlanışı: Tümü çaydanlığa konur, üzerlerine sıcak (kaynamayan) su ilave edilir. 2/ 5 dakika demlenir, süzülerek servis edilir.Meyve salatası (4 kişilik)Hazırlama süresi: 15 dakikaMalzemeler:2 pembe greyfurt2 kivi2 muz4 dilim ananasSos:2 sıkmalık portakal1 yemek kaşığı pudra şekeri1 tutam kıyılmış taze naneMeyve salatasının hazırlanışı:Meyveler soyulur ve istenilen şekilde doğranır. Portakalların suyu, pudra şekeri ve nane çırpılır ve meyve salatasına ilave edilir. 15 dakika buzdolabında bekleterek servis edilir.Şefin önerisi: Meyve slatası mevsim meyveleri ile veya sırf çilek ile yapılabilir.
Elmalı muffin (6-8 kişilik)
Hazırlama süresi: 15 dakikaPişirme süresi: 20-25 dakikaMalzemeler:3 ½ bardak/ 350 g un1 paket/10 g kabartma tozu1 tatlı kaşığı karbonat1+1/6 ölçü/175 g toz şeker½+1/3 ölçü/125 ml süt½+1/3 /125 ml krema½ ölçü/ 75 ml sıvı yağ1 yumurta1 tatlı kaşığı tarçın1 paket/ 5 g vanilya3 büyük elma rendesiHazırlanışı: Un, kabartma tozu, karbonat birlikte elenir ve havuz yapılır. Ortaya toz şeker, süt, krema, sıvı yağ, yumurta, tarçın, vanilya, elma rendesi konur. Tümü karıştırılır. Karışım yağlanmış ve unlanmış muffin kalıplarına kaşıkla konur.180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir. Piştiklerini anlamak için ortalarına batırılan kürdan kuru çıkmalıdır.Şefin önerisi: Muffinlere ceviz ilave ederek denenebilir.
Krep& frambuaz reçeli (10-15 adet)
Hazırlama süresi: 5 dakikaPişirme süresi: 15 dakikaKrep hamuru:1 ½ ölçü 150 g elenmiş un2 büyük yumurta1 ölçü/ 150 ml süt2x 1/3 ölçü/100 ml su1 tutam tuz1 yemek kaşığı sıvı yağKrepin hazırlanışı: Tüm malzeme karıştırılır. 20 - 25 cm çapında teflon tava kağıt havlu veya silikon fırça ile yağlanır ve ısıtılır, krep" hamuru kepçe ile tavayı kaplayacak şekilde akıtılır. Orta ateşte kreplerin bir yüzü 1 dakika, diğer yüzü 30 saniye pişirilir.Püf noktası: 1 tatlı kaşığı pudra şekeri ilave ederek tatlı krepler elde edilebilir. Farklı lezzetler denemek için kimyon, hardal, pul biber, vanilya, kahve, vs. ilave edilebilir.Mikrodalga fırında frambuaz reçeliHazırlama süresi: 5 dakikaPişirme süresi: 15 dakikaMalzemeler:3 ölçü/ ½ kg frambuaz2 ölçü / 300 g toz şeker2 yemek kaşığı limon suyuHazırlanışı: Donmuş frambuaz kullanılacak ise, tel süzgece konur ve çözülmesi beklenir. Daha sonra kağıt havlu ile kurulanır.Mikrodalga fırına girebilecek derin bir kaba frambuazlar konur, üzerine toz şeker ve limon suyu ilave edilir. Karıştırmadan mikrodalga fırına konur. En yüksek seviyede 5 dakika pişirilir, karıştırılır, 10 dakika daha pişirilir.
Zeytinli&kekli muffin (6-8 kişilik)
Hazırlama süresi: 15 dakikaPişirme süresi: 15-20 dakikaMalzemeler:3 ölçü/ 300 g un1 ½ paket/ 15 g kabartma tozu1 tutam karabiber1 tutam tuz1 ölçü+1/3 ölçü/250 ml süt1 yumurta4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı2X 1/3 ölçü/ 60 g rendelenmiş taze kaşar peyniri2X 1/3/ 60 g çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin1 yemek kaşığı kuru kekikHazırlanışı: Un ve kabartma tozu birlikte elenir tuz, biber ilave edilerek havuz yapılır. Ortaya süt, yumurta, zeytinyağı, peynir, doğranmış zeytin ve kekik ilave edilir, tümü karıştırılır. Karışım yağlanmış ve unlanmış mtıffin kalıplarına kaşıkla konur. 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir. Piştiklerini anlamak için ortalarına batırılan kürdan kuru çıkmalıdır.Şefin önerisi: Muffinlar peynir, taze kekik ve domates ile servis edilebilir.