Mahmure

Galeri

Yemek

Farklı bir hafta sonu kahvaltısı

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Krep& frambuaz reçeli (10-15 adet)

Hazırlama süresi: 5 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

Krep hamuru:

1 ½ ölçü 150 g elenmiş un

2 büyük yumurta

1 ölçü/ 150 ml süt

2x 1/3 ölçü/100 ml su

1 tutam tuz

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Krepin hazırlanışı: Tüm malzeme karıştırılır. 20 - 25 cm çapında teflon tava kağıt havlu veya silikon fırça ile yağlanır ve ısıtılır, krep" hamuru kepçe ile tavayı kaplayacak şekilde akıtılır. Orta ateşte kreplerin bir yüzü 1 dakika, diğer yüzü 30 saniye pişirilir. Püf noktası: 1 tatlı kaşığı pudra şekeri ilave ederek tatlı krepler elde edilebilir. Farklı lezzetler denemek için kimyon, hardal, pul biber, vanilya, kahve, vs. ilave edilebilir.

Mikrodalga fırında frambuaz reçeli

Hazırlama süresi: 5 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

Malzemeler:

3 ölçü/ ½ kg frambuaz

2 ölçü / 300 g toz şeker

2 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı: Donmuş frambuaz kullanılacak ise, tel süzgece konur ve çözülmesi beklenir. Daha sonra kağıt havlu ile kurulanır.Mikrodalga fırına girebilecek derin bir kaba frambuazlar konur, üzerine toz şeker ve limon suyu ilave edilir. Karıştırmadan mikrodalga fırına konur. En yüksek seviyede 5 dakika pişirilir, karıştırılır, 10 dakika daha pişirilir.
13194
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.