Farklı bir hafta sonu kahvaltısı
Üstsüz tostlar (4 kişilik)
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Malzemeler:
Kepek ekmeği, tost ekmeği, çavdar ekmeği
Beyaz peynir, çedar peynir, kaşar peynir
Dana jambon, hindi jambon
Yumurta
Zeytin ezmesi
Dereotu
Taze nane, Taze fesleğen
Pul biber
Hardal
Hazırlanışı: Kepek ekmeğine, çatalla ezilmiş beyaz, peynir ve kıyılmış dereotu sürülür, pul biber serpilir. Beyaz tost ekmeğine, hardal sürülür, üzerine hindi jambon ve çedar peyniri konur. Fırından çıktıktan sonra sahanda pişmiş yumurta eklenir. Çavdar ekmeğine, zeytin ezmesi sürülür, dana jambon ve kaşar peynir konur, pul biber serpilir.Ekmekler 180 derece ısıtılmış fırında 5-10 dakika peynirler hafif eriyene kadar tutulur.Dereotu, taze fesleğen ve nane ilave edilir.
Püf noktası: Yumurta tavada yuvarlak metal bir kalıp ile pişirildiğinde güzel bir şekil elde edilir.
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Malzemeler:
Kepek ekmeği, tost ekmeği, çavdar ekmeği
Beyaz peynir, çedar peynir, kaşar peynir
Dana jambon, hindi jambon
Yumurta
Zeytin ezmesi
Dereotu
Taze nane, Taze fesleğen
Pul biber
Hardal
Hazırlanışı: Kepek ekmeğine, çatalla ezilmiş beyaz, peynir ve kıyılmış dereotu sürülür, pul biber serpilir. Beyaz tost ekmeğine, hardal sürülür, üzerine hindi jambon ve çedar peyniri konur. Fırından çıktıktan sonra sahanda pişmiş yumurta eklenir. Çavdar ekmeğine, zeytin ezmesi sürülür, dana jambon ve kaşar peynir konur, pul biber serpilir.Ekmekler 180 derece ısıtılmış fırında 5-10 dakika peynirler hafif eriyene kadar tutulur.Dereotu, taze fesleğen ve nane ilave edilir.
Püf noktası: Yumurta tavada yuvarlak metal bir kalıp ile pişirildiğinde güzel bir şekil elde edilir.
Yayın tarihi: 14.04.2010

YORUMLAR