Mahmure

Galeri

Yemek

Evde salata keyfi başkadır!

Kızarmış hellim peynirli salata

Malzemeler:

Yarım göbek marul, 8 kiraz domates, Yarım demet roka, 150 gr hellim peyniri, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, Yarım limonun suyu, Tuz.

Hazırlanışı:

Marul ve roka yapraklarını bol suyla yıkayın. Suyunun süzülmesi için süzgece alın. Suyu süzülünce iri parçalar halinde doğrayıp servis tabağına alın. Kiraz domatesleri ortadan ikiye bölerek aralara yerleştirin. Tereyağını tavaya alıp eritin. Hellim peynirini 1 cm kalınlığında dilimleyerek tavaya dizin ve her iki tarafına da hafifçe kızartın. Kızarmış peynir dilimlerini salatanın üzerine dizin. Limonun suyunu sıkıp zeytinyağı ile karıştırın. Tuz ekleyip sosu salatanın üzerine gezdirerek dökün.
39669
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.