Mahmure

Galeri

Yemek

Evde kebap yapmayı denediniz mi?

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Marine edilmiş kuzu kebap

Gerekli malzeme

750 gr kuzu kuşbaşı (orta yağlı) 200 kiraz domates 3 sivri biber

Marine için

1 soğan 1 çay bardağı yoğurt 3 diş sarımsak Yarım yemek kaşığı acı biber salçası Pul biber, kekik, kimyon, karabiber Tuz, 2 soğan, 2 havuç İnce lavaş Maydanoz

Hazırlanışı

Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın. Soğanın suyunu, rendelenmiş sarımsakları, yoğurdu, salçayı, zeytinyağını, tuzu ve baharatları karıştırın. Su ilave edip karıştırın. Üzerini streç film ile örtüp buzdolabında 3-4 saat marine edin.

Biberleri etlere uygun büyü lükte kesin, şişe sırasıyla biberi, domatt ve eti dizin. Tüm şişleri aynı şekilde hazırl yın. Izgarada kızarıncaya kadar veya fırında 180 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Servis tabağına lavaşı, üzerine kebabı, yanına rendelenmiş havucu ve ince doğradığınız soğanı ekleyip servis yapın.
88438
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.