Mahmure

Galeri

Yemek

Evde kebap yapmayı denediniz mi?

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Fıstıklı şiş kebap 4 kişilik

Gerekli malzemeler

Yarım kg koyun veya kuzu kıyması 200 gr file antep fıstığı Karabiber, kırmızı toz biber, kırmızı pul biber, tuz Tırnak pide 1 soğan Roka, havuç, kırmızı lahana

Koyun kıymasını derin bir kaba alın. Üzerine köfte için gerekli tüm malzemeleri ekleyip iyice yoğurun. Yaklaşık 7-8 dakika yoğurduktan sonra üzerini streç film ile örtüp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Elinizi ayçiçek yağı ile yağlayın veya su ile ıslatın.

Etten, cevizden biraz daha büyük bezeler, koparın, şişe elinizle şekil vererek dizin. Izgarada veya önceden ısıttığınız fırının ızgara ayarında 180 derecede kızarıncaya kadar pişirin. Servis tabağına pideyi alın. Üzerine kebabı, yanına rendelenmiş havucu ve ince doğradığınız soğan ile kırmızı lahanayı ve roka yapraklarını ekleyip servis yapın.
88456
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.