Mahmure

Galeri

Yemek

Evde kebap yapmayı denediniz mi?

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Beyti Kebap

4 kişilik

Gerekli malzeme 400 gr kuzu kıyması 4-5 diş ezilmiş sarımsak 1/4 demet ince kıyılmış maydonoz Kırmızı pul biber, karabiber, kırmızı toz biber, tuz İnce lavaş Şiş

Domatesli sos için; 1 su bardağı domates püresi 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı Tuz, karabiber, pul biber, maydonoz

Hazırlanışı

Kuzu kıymasını sarımsakları,maydonuzu. tuzu ve baharatları derin bir kapta yoğurun. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Elinizi ayçiçek yağı ile yağlayın veya su ile ıslatın. Etten, cevizden biraz daha büyük bezeler koparın. Şişe elinizle şekil vererek dizin. ızgarada veya önceden ısıttığınız fırının ızgara ayarında 180 derecede kızarıncaya kadar pişirin.

Beytileri lavaşa sarın. Dilimleyerek servis tabağına alın. Servis tabağının ortasına bulgur pilavını ve yoğurdu alın. Sos için gerekli malzemeleri sos tenceresine ekleyip 4-5 dakika pişirin. Hazırladığınız beytilerin üzerine gezdirip servis yapın.
88824
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.