Enfes tarifleri denemek istemez misiniz?
.
French tost
Malzemeler1 Bardak süt1 Tatlı kaşığı toz şeker 4 YumurtaEkmak dilimleriKızartmak için sıvıyağ HazırlanışıSüt, şeker ve ile çırpılır, Ekmek dilimleri batırılır. Tavaya az sıvı yağ konur. Isınınca sütlü ekmekler 2-3 dakka alt üst cevirilerek kızartılır. Sabah kahvaltısı için, hafif lezzetli bir Fransız tost çeşididir. Az tarçın serpilerek reçel, meyve dilimleri ve fıstık ezmesi ile servis yapılır.
Hürrem sultan pilavı
Malzemeler1 Bardak yemeklik iri bulgur 1,5 Bardak kaynamış su1 soğan (küçük doğranmış)2 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı sıvı yağHazırlanışı Önce soğanları orta ateşde 5-10 dakka kavurun. Bulguru ilave edin 10 dakka kadar karıştırarak kavurun.1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı sirke, kekik ilave edip 1-2 dakka daha kavurup kaynamış suyu ilave edin. (dikkat edin sıçrıyabilir hemen karıştırıp kapağı kapatın orta ateşde 4-5 dakka kaynayınca suyunu çeker. 15 dakka kapalı dinlendirin. İki adet tavuk beyaz etinide bu arada suda haşlayıp, arzuya göre tuz ve baharatlarını atın 20-25 dakkada hazır olur. Tavukları çıkartıp soğutun parçalayın. 15 dakka üstü kapalı beklettiğiniz bulgur plavını servis kaşığı ile hafif karıştırarak dağıtın. Yarısını ayırın. Kalanına 5-6 yemek kaşığı üzüm veya siyah dut pekmezi ilave edip ezmeden kariştırın. Sonra resimdeki gibi yemek tabağına sıra ile koyun.Kenarlarına hazır veya sizin küçük kestiğiniz havuç, bezelye, mısır tanesi karışımını tabağın çevresine koyun. Ortayada pişirdiğiniz tavuk parçalarını düzgünce yerleştirin.sebzelerle az süsleyin.
Kolay sakızlı dondurma
Malzemeler1 litre pastörize tam yağlı süt1 tatlı kaşığı patates nişastası10 gram saf salep1.5 bardak şeker3-4 parça damla sakızıHazırlanışıKatı malzemelerin süt içerisinde topaklanmasını önlemek için çırpma teliyle karıştırmak veya sütlü karışımı buzdolabında en az yarım saat bekletmek gerekiyor. Homojen dondurma karışımını karıştıra karıştıra orta hararetli ateşte pişiriyoruz. Pişen karışımı soğuması için bir kenara bıraktıkıyoruz. Karışım tam anlamıyla soğuyana dek 5 dakikada bir birkaç dakika çırpıyoruz. Sonra karışım derindondurucuya girecek ve arada bir çıkarılıp çırpılacak.
Karnabahar pane
Malzemeler1 Adet Orta Boy Karnabahar Pane Sosu İçin 2 Adet Yumurta2,5 tepeleme yemek kaşığı un1 çay kaşığı tuzKarabiberPul biber1/2 su bardağı maden suyu (Soda)1 su bardağı sıvıyağ2 su bardağı sarımsaklı yoğurtHazırlanışıKarnabaharın kök kısımlarını kesip atın ve küçük çiçek buketleri gibi parçalara ayırın. Saplarının en fazla 2-3 santim olmasına dikkat edin. Karnabahar parçalarını geniş ve derin bir tencereye koyun. Üzerine çıkacak kadar su ilave edin ve haşlayıp süzün. Biraz diri kalmasına dikkat edin. Pane sosu hazırlamak için; yumurta, un, tuz, biberler ve maden suyunu derin bir kapta çırpın. Pürüzsüz ve boza kıvamında bir hamur elde edeceksiniz. Krep hamuru gibi.Diğer taraftan, yağı ince uzun bir tencerede ya da fritözde kızdırın. Haşlayıp süzdüğünüz karnabahar parçalarını hazırladığınız hamura iyice bulayıp kızgın yağda atın altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Kağıt havlu serdiğiniz tabağa aktarıp yağını çektirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek ılık olarak servise sunun.
Cevizli biberli salata
Malzemeler5 Patlıcan10 Kırmızıbiber1 kg. Domates1 çay bardağı zeytinyağı10 cevizHazırlanışıFırında biberleri ve patlıcanları közleyelim. Kabuklarını ayıkladıktan sonra küçük küçük doğrayıp bir tencereye koyalım. Rendelenmiş domatesleri ve yağı da ilave edip birlikte kavuralım. Servis tabağına alıp üzerini cevizlerle süsleyelim.
Krem şantili meyve salatası
Malzemeler1 adet şeftali 2 adet muz 1 salkım üzüm2 adet armut200 gr. Çilek250 gr. kayısı 3 adet kiviHazırlanışıMeyveler yıkanır ve soyulur. Meyveler bir kaseye küp küp doğranır. Krem şanti tarife göre hazırlanır. Krem şanti meyvelere eklenir ve hafifçe karıştırılır. Dondurma kaselerine koyun ve dolapta en az 1 gün bekletin.
Mantar pane
Malzemeler20 adet mantar1 diş sarımsak2 çorba kaşığı un1 adet yumurtaGaleta unuTuzKızartmak için yağHazırlanışıMantarları köklerinden kesin. Sarımsağı dövün. Sarmısak, karabiber ve tuzu karıştırarak mantarların üzerine sürün ve ovuşturun. Daha sonra bir tabakta mantarları una bulayın. Ayrı bir kapta yumurtayı çırpın. Unlanmış mantarları yumurtaya batırın. En son olarak galeta ununa batırın. Kızartma yağını kızdırın. Mantarları içine atarak, her tarafı altın sarısı renk alana dek kızartın.
Pekmezli rulo
Malzemeler2 adet ekmek hamuru1 kase pekmezYarım kase iri dövülmüş cevizSıvıyağHazırlanışıAdet ekmek hamurunu unlanmış bir zeminde bıçak sırtı kalınlığında açın. Önce sıvıyağ sürüp, sonra 1 kase pekmezin yarısını ve yarım kase iri dövülmüş cevizin yarısını serpin. Hamuru rulo sarın. Rulonun iki ucunu bastırarak kapatın. Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın. Ekmek hamurlarından oluşan ruloları uygun büyüklükte bir tepside pişirin. Yağlanmış ve un serpilmiş tepsiye aldığınız ruloların üzerine biraz sıvıyağ sürün. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında altı ve üstü pembeleşene kadar pişirin.