Mahmure

Galeri

Yemek

Enfes tarifleri denemek istemez misiniz?

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Pekmezli rulo

Malzemeler

2 adet ekmek hamuru
1 kase pekmez
Yarım kase iri dövülmüş ceviz
Sıvıyağ

Hazırlanışı

Adet ekmek hamurunu unlanmış bir zeminde bıçak sırtı kalınlığında açın. Önce sıvıyağ sürüp, sonra 1 kase pekmezin yarısını ve yarım kase iri dövülmüş cevizin yarısını serpin. Hamuru rulo sarın. Rulonun iki ucunu bastırarak kapatın. Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın. Ekmek hamurlarından oluşan ruloları uygun büyüklükte bir tepside pişirin. Yağlanmış ve un serpilmiş tepsiye aldığınız ruloların üzerine biraz sıvıyağ sürün. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında altı ve üstü pembeleşene kadar pişirin.
86877
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.