Mahmure

Galeri

Yemek

Enfes tarifleri denemek istemez misiniz?

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Karnabahar pane

Malzemeler

1 Adet Orta Boy Karnabahar

Pane Sosu İçin

2 Adet Yumurta
2,5 tepeleme yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Pul biber
1/2 su bardağı maden suyu (Soda)
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı sarımsaklı yoğurt

Hazırlanışı

Karnabaharın kök kısımlarını kesip atın ve küçük çiçek buketleri gibi parçalara ayırın. Saplarının en fazla 2-3 santim olmasına dikkat edin. Karnabahar parçalarını geniş ve derin bir tencereye koyun. Üzerine çıkacak kadar su ilave edin ve haşlayıp süzün. Biraz diri kalmasına dikkat edin. Pane sosu hazırlamak için; yumurta, un, tuz, biberler ve maden suyunu derin bir kapta çırpın. Pürüzsüz ve boza kıvamında bir hamur elde edeceksiniz. Krep hamuru gibi.Diğer taraftan, yağı ince uzun bir tencerede ya da fritözde kızdırın. Haşlayıp süzdüğünüz karnabahar parçalarını hazırladığınız hamura iyice bulayıp kızgın yağda atın altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Kağıt havlu serdiğiniz tabağa aktarıp yağını çektirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek ılık olarak servise sunun.
87536
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.