Mahmure

Galeri

Yemek

Enfes tarifleri denemek istemez misiniz?

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Hürrem sultan pilavı

Malzemeler

1 Bardak yemeklik iri bulgur
1,5 Bardak kaynamış su
1 soğan (küçük doğranmış)
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı

Önce soğanları orta ateşde 5-10 dakka kavurun. Bulguru ilave edin 10 dakka kadar karıştırarak kavurun.1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı sirke, kekik ilave edip 1-2 dakka daha kavurup kaynamış suyu ilave edin. (dikkat edin sıçrıyabilir hemen karıştırıp kapağı kapatın orta ateşde 4-5 dakka kaynayınca suyunu çeker. 15 dakka kapalı dinlendirin. İki adet tavuk beyaz etinide bu arada suda haşlayıp, arzuya göre tuz ve baharatlarını atın 20-25 dakkada hazır olur. Tavukları çıkartıp soğutun parçalayın. 15 dakka üstü kapalı beklettiğiniz bulgur plavını servis kaşığı ile hafif karıştırarak dağıtın. Yarısını ayırın. Kalanına 5-6 yemek kaşığı üzüm veya siyah dut pekmezi ilave edip ezmeden kariştırın. Sonra resimdeki gibi yemek tabağına sıra ile koyun.Kenarlarına hazır veya sizin küçük kestiğiniz havuç, bezelye, mısır tanesi karışımını tabağın çevresine koyun. Ortayada pişirdiğiniz tavuk parçalarını düzgünce yerleştirin.sebzelerle az süsleyin.
86854
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.