Mahmure

Galeri

Yemek

Enfes brokoli tarifleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Brokoli satın alırken nelere dikkat etmeli?

Çiçek kısımları sıkı, sapı kolayca kırıtabilecek kadar diri brokolileri seçin.

Brokoli pişirirken şunları göz önünde bulundurun:

Pişirdiğiniz brokolinin vitamin kaybına uğramaması ve fazla pişmemesi için küçük bir tencereye sap kısımları aşağıda kalacak şekilde oturtun. Böylece sapları pişerken çiçek kısımları ısıdan daha az etkilenecektir.

Haşladığınız brokolinin renginin yeşil kalması için, haşladıktan sonra soğuk ya da buzlu suya alın. Bir-iki dakika bekletip süzün.

Brokoli haşlandığında, içeriğindeki vitamin ve minerallerin çoğu suya geçer. Bu yüzden brokoli haşladığınız suyu dökmeyin. Çorba, pilav ya da makarna yapımında kullanabilirsiniz.
23039
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.