Mahmure

Galeri

Yemek

Enfes Arap yemeklerini denediniz mi?

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Biber dolması

Malzemeler

6 adet dolmalık biber
4 adet kuru soğan
2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı dolmalık fıstık
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım demet kıyılmış nane
Yarım demet kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
2 çorba kaşığı tozşeker
1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar tuz

Yapılışı

Dolmalık biberleri yıkayıp, sap kısımlarını daha sonra kullanılmak üzere kenara ayırın. Soğanı küp doğrayıp zeytinyağında kavurun. Dolmalık fıstık ekleyip, 3-4 dakika kavurun. Pirinç ilave edip, şeffaflaşana dek kavurun. Karabiber, nane, maydanoz, kimyon, tuz ve tozşeker ekleyin. 1 su bardağı su ilave edip, suyu çekene kadar pişirin. Harcı biberlerin içlerine, üzerlerinde 2 cm boşluk kalacak şekilde doldurun. Tencereye yerleştirip, limon suyu ve limon kabuğu ekleyin. Sıvıyağ ve zeytinyağı ilave edip, biberler yumuşayana karar pişirin. Üzerine harissa sos gezdirip servis yapın.
98882
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.