Mahmure

Galeri

Yemek

Enfes Arap yemeklerini denediniz mi?

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Ballı irmikli kek

Malzemeler

1 çay bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı tereyağ
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 adet yumurta
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı badem
1 paket kabartma tozu
4 çorba kaşığı yoğurt

Sos için

5 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı bal
1 su bardağı portakal suyu

Üzeri için

Kıyılmış badem

Yapılışı

Kek için, tozşeker, tereyağı ve rendelenmiş limon kabuğunu krema kıvamı alana kadar karıştırın. Yumurta, irmik, kıyılmış badem, kabartma tozu ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Karışımı, yağlanmış 30 cm'lik fırın kabına boşaltın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 25-30 dakika pişirin. Sos için, tozşekeri eriyene dek tavada karıştırın. Portakal suyu, bal ve limon suyu ekleyip karıştırın. Kekin üzerine gezdirin. Kıyılmış badem serpip servis yapın.
98475
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.