Mahmure

Galeri

Yemek

En tatlı halleriyle kestane...

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
Kestaneli kurabiye (80-90 adet)

Malzemeler:

3 yumurta akı

¼ su bardağı pekmez

250 gram badem

60 gram tam buğday unu

1 yemek kaşığı kakao

1 tatlı kaşığı tarçın, karanfil, zencefil

1 su bardağı kestane püresi

Hazırlanışı: Yumurta aklarını bir fiske tuz ile kar haline getirin. Derin bir kaseye aktarın. Pekmezi ekleyin. Badem, un, kestane püresi, kakao ve baharatları da ekleyip, iyice karıştırın. Biraz ele yapışan bir hamur oluşacaktır. Strech filme rulo yaparak sarıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Dinlenen hamuru dilimleyin. Ruloları merdane ile biraz daha açın. Kalp kalıplarla kesin. Artanları tekrar birleştirip yine kalıplarla kesin. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 10 dakika pişirin.
11344
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.