Mahmure

Galeri

Yemek

En lezzetli turşu tarifleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Domates Turşusu

Malzemeler:

2 kg yeşil domates
1 kg ince ve küçük sivribiber
4 adet havuç
1-2 dilim limon
1,5 çay bardağı sirke
3 tatlı kaşığı kaya tuzu (turşu tuzu)
2 baş sarımsak
iyi su (kaynak suyu)
1 demet maydanoz

Hazırlanması:

1.Domates ve biberleri yıkayın. Havuçları kazıyıp halka halka doğrayın. Sarımsakları soyun.
2.Sivribiberlerin başlarını hafifce kesin ya da iğne ile birkaç yerden delin.
3.Sivribiber, domates, sarımsak ve havucu bu sırayı takip ederek dolana kadar kavanoza yerleştirin. (Kavanoz küçük gelirse 2 tane kullanabilirsiniz)
4.Kavanoz dolunca maydanozu yıkayıp demet halinde üzerlerine kapatın. En üste de bir dilim limon yerleştirin. Sirkeyi kavanoza ilave edin.
5.Tuzu kavanozu dolduracak kadar iyi suda eritip bir süzgeç yardımıyla kavanoza doldurun.
6.3-4 saat kavanozu ağzı yarı açık şekilde bekletin. (Kavanozdaki hava boşaldığı için su seviyesi düşecektir) Su seviyesi azalınca ağzı dolana kadar bir miktar daha tuzlu su ilave edin.
7.Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp serin ve güneş alamayan bir yerde 15-20 gün bekleyin.
75854
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.