Mahmure

Galeri

Yemek

En lezzetli turşu tarifleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Sarımsak turşusu

Malzemeler:

20 baş sarmısak
2 su bardağı sirke
8 dal kereviz
su
kaya tuzu

Hazırlanışı:

Uygun büyüklükteki bir kavanoza kabukları soyulmuş temizlenmiş sarmısakları doldurun. 6 dal kereviz ilave edin. Turşu suyunu bir litre başına 6 çorba kaşığı kaya tuzu ve 1 bardak sirke olacak şekilde hazırlayarak kavanozları doldurun. Kavanozun kapağını hava almayacak şekilde kapatıp serin ve güneş görmeyen bir yerde 15-20 gün bekletin.Sarmısak Turşunuz hazır.
75872
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.