Mahmure

Galeri

Yemek

En leziz cheesecake tarifleri!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Kayısı soslu cheesecake

Malzemeler

• 1.5 paket yulaflı bisküvi
• 125 gr. eritilmiş tereyağı
• 750 gr. labne peyniri
• 100 gr. toz şeker
• 2 paket vanilya
• 3 adet yumurta

Sos için:

• 600 gr. Kayısı
• 1 çay bardağı toz şeker
• 2 paket vanilya
• ½ limonun suyu

Yapılışı

Bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirip eritilmiş tereyağını ekleyin ve iyice harmanlayın.Kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kâğıt kaplayıp bisküvileri kalıbın tabanına bastırarak yayın.Buzdolabında yarım saat kadar bekletin.Daha sonra peynir, şeker ve vanilyayı bir kaba alarak mikserle çırpın.Yumurtaları ilave ederek çırpmaya devam edin.Karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün ve fırın tepsisine yerleştirerek önceden ısıtılmış 160 °C fırında 1 saat kadar pişirin.Oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve buzdolabına koyup bir gece bekletin.Kayısıların çekirdeklerini çıkardıktan sonra kabuklarını temizleyin.Mutfak robotunda püre haline getirip, şeker, limon suyu ve vanilya ekleyerek orta ateşte 10 dk. pişmesini sağlayın.Soğuduktan sonra kekin üzerine dökün ve servis yapın.
108899
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.