Mahmure

Galeri

Yemek

En güzel uluslararası lezzetler!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Belçika midyesi

Malzemeler

2 kg kabuklu midye
1 ½ çorba kaşığı tereyağı
2 kereviz sapı, küçük doğranmış
1 pırasa, küçük doğranmış
2 arpacık soğan, küçük doğranmış
½ demet maydanoz, ince kıyılmış
1 çay kaşığı muskat
200 ml beyaz şarap
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı

Midyeleri iyice yıkayıp üzerindeki kalıntıları ve içinden sarkan sakallarını temizleyin (Bir süre buzlu suda bekletmek de kumların temizlenmesi açısından iyi olabilir). Sakalları temizlerken kabukların açılmamasına dikkat etmelisiniz. Açık midye varsa onları da ayırmanız gerekecek. Sadece kapalılar pişebiliyor.Tereyağının yarısını eritin. Arpacık soğan, kereviz sapı ve pırasaları ekleyerek hafifçe soteleyin. Şarabı ekleyin ve kaynamaya başlayınca midyeleri ilave edip tencerenin kapağını kapatın.Tencereyi ara ara sallayarak (midyelerin yer değiştirmesi ve tüm kabukların aynı anda açılması için) yaklaşık 5 dakika ya da midyeler açılana kadar pişirin.Kabukları açılan midyeleri ayrı bir kaba alın. Açılmayan kalırsa onları da açılana kadar tutup, sonra alabilirsiniz. Tenceredeki sosa kalan tereyağını, muskatı, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın. Midyeleri tekrar tencereye koyun, kısık ateşte 5 dk. kadar pişirin.
111447
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.