Mahmure

Galeri

Yemek

En güzel uluslararası lezzetler!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Tavuklu pide

Malzemeler

4 adet hazır yufka
1 adet bütün tavuk
1 adet kuru soğan
4 adet yumurta
2 su bardağı sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Temizlenip, yıkanmış bütün tavuğu, içine bütün soğanı da ilave ettiğimiz suda haşlayalım. Ocaktan indirip, soğumasını bekleyip, elimizle parçalayarak etlerini ayıralım. Tuz ve karabiberi serpiştirelim. Yumurtaları çırpıp, tavuk etleriyle iyice karıştırıp bir kenara ayıralım. Fırına dayanıklı tepsinin altını iyice yağlayıp, bir yufkayı kenarları dışarıya taşacak biçimde yayalım.Üzerine yukarıda hazırladığımız tavuklu harcı serelim. Tekrar 3. yufkayı buruşturarak serip, yine sızma zeytinyağını dökelim. En üste 4. yufkayı serip, en alttaki yufkanın kenarlarını da üzerine toplayalım. Böreğimizin üzerine kalan zeytinyağını bolca aktaralım ve 175 derce fırında 35 dakika kadar, börek kızarıncaya dek pişirelim. Biraz ılınınca dilimleyip, servis tabağına alalım.
111463
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.