En beğenilen mantarlı tarifler
.
Fırında mantarlı piliç
Malzemeler:1 paket piliç ızgara tava kuşbaşı,1 paket kremalı mantar çorbası (hazır), Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda), 150 gr mantar (uzun dilimlenmiş), 2 adet kabak (rendelenmiş), 2 adet havuç (rendelenmiş), 70 ml zeytinyağı, 80 gr rendelenmiş kaşar peyniri, 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış), 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber. Hazırlanışı: Fırın kabına piliç etlerini yayın, üzerine kremalı mantar çorbasını toz halinde serpin. Tuz ve karabiberi ilave edip etleri harmanlayın. Mantar, kabak ve havucu ilave edin, üzerine zeytinyağını gezdirip alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 20 dk pişirin. Üzerine kaşar peyniri, dereotu ve kırmızıbiber serperek servis yapın.
Mantarlı biftek
Malzemeler:4 adet dana bonfile (her biri 175 gr),80 gr tereyağı,5 sap maydanoz (iri doğranmış), 250 gr mantar (dilimlenmiş), 8 adet taze soğan (ince doğranmış), bir tutam muskat, 100 gr mozzarella peyniri (rendelenmiş), tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş). Hazırlanışı: Tereyağının yarısını ısıtıp, maydanoz, mantar, taze soğan ve muskatı ekleyin. Hızlı ateşte, mantarlar hafif yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 4 dk soteleyin. Tuz ve karabiber serpip, tavadan alın. Aynı tavada kalan tereyağını ısıtıp, etleri yerleştirin. Her iki yüzlerini, hızlı ateşte 4`er dk pişirin ve bir fırın kabına alın. Mantarlı karışımı etlerin üzerine paylaştırıp, peynir serpin. Önceden ısıtılmış 180C fırının ızgara konumunda, peynirler eriyinceye kadar, yaklaşık 4-5 dk pişirin. Sıcak servis yapın.
Tavuklu mantar sote
Malzemeler:Tavuk göğsü,Kültür mantarı,Kırmızıbiber ve sivri biber,Salça,Sıvı yağ, kekik, tuz.Hazırlanışı:Mantarlar güzelce yıkanır ve sotelik doğranır. Tencereye koyduğumuz 1 yemek kaşığı sıvı yağda az kavrulur üzerine küp küp doğramış olduğumuz tavuk göğsü eklenir. Yaklaşık 10-15 dk bunlar birkaç sefer karıştırılarak pişirilir sonrasında kırmızı ve yeşilbiberi küçük küçük doğrayıp içine atılır tuz ve kekik konulup 30 dk pişirmeye bırakılır. Servise hazırdır.