Mahmure

Galeri

Yemek

En beğenilen mantarlı tarifler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Mantarlı biftek

Malzemeler:

4 adet dana bonfile (her biri 175 gr), 80 gr tereyağı, 5 sap maydanoz (iri doğranmış), 250 gr mantar (dilimlenmiş), 8 adet taze soğan (ince doğranmış), bir tutam muskat, 100 gr mozzarella peyniri (rendelenmiş), tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş).

Hazırlanışı:

Tereyağının yarısını ısıtıp, maydanoz, mantar, taze soğan ve muskatı ekleyin. Hızlı ateşte, mantarlar hafif yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 4 dk soteleyin. Tuz ve karabiber serpip, tavadan alın. Aynı tavada kalan tereyağını ısıtıp, etleri yerleştirin. Her iki yüzlerini, hızlı ateşte 4`er dk pişirin ve bir fırın kabına alın. Mantarlı karışımı etlerin üzerine paylaştırıp, peynir serpin. Önceden ısıtılmış 180C fırının ızgara konumunda, peynirler eriyinceye kadar, yaklaşık 4-5 dk pişirin. Sıcak servis yapın.
3/2
21311
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.