Mahmure

Galeri

Yemek

Elif Edes Tapan’dan klasik bir davet menüsü

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Balkabağı pastası (6-8 kişilik)

Pişirme süresi: 30 dakika

Hazırlama süresi: 20 dakika

Dondurma süresi: Minimum 2 saat

Malzemeler:

1 kg soyulmuş bal kabağı

3 1/2/ 500 g toz şeker

1 paket/5 g vanilya

1 çay kaşığı tarçın

1 paket/ 200 g kaymak

3 yemek kaşığı krema

2 ölçü/ 180 g ceviz

Hazırlanışı: Soyulmuş, doğranmış balkabağı, toz şeker ve vanilya ile birlikte orta ateşte kapağı kapalı olarak, yaklaşık 30 dakika, kabaklar yumuşayana kadar pişirilir. Pişen kabaklar daha sonra ezilir ve soğumaya bırakılır. Altı çıkan bir kek kalıbı, pastanın hazırlanacağı tabağa altsız olarak konur. (Sadece çemberi) Ezilmiş kabağın yarısı kalıba yerleştirilir. Ortaya önce krema ile karıştırılmış kaymak, sonra iri çekilmiş ceviz konur. Balkabağı püresinin kalanı ilave edilerek buzluğa kaldırılır.

Buzlukta en az 2 saat bekletilir. Servisten 10-15 dakika önce buzluktan alınır, çember servisten hemen önce çıkartılır. Üzerine çekilmiş ceviz serpilerek servis yapılır. Arzu edilirse balkabağı pastasının üzeri kara mel çubuklar ile süslenir ve karamel sos ile servis edilir
32087
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.